RSS

Aug
22nd
Mon
permalink

Miksi Länsiväylä on poikkeus?

Jonkin verran on puhetta Länsiväylän muuttamisesta kaduksi, mm. Facebookissa ja Soininvaaran blogissa. En varsinaisesti koskaan ole ajatellut, että Länsiväylä tunkeutuisi erityisen syvälle kaupunkiin, kunnes katsoin karttaa ja vertasin Länsiväylää muihin moottoriteihin:

Jostain kumman syystä tai sattumalta Turunväylä, Hämeenlinnanväylä, Tuusulantie ja Lahdenväylä ovat linnuntietä lähes täsmälleen samalla etäisyydellä kaupungin keskustasta!

Poikkeuksen muodostaa Länsiväylä. Jos Länsiväyläkin muuttuisi tieksi samalla etäisyydellä keskustasta kuin muutkin moottoritiet, se tapahtuisi lähes tarkalleen Lauttasaaren länsireunassa yllä olevan kuvan punaisen viivan mukaisesti.

Miksi Länsiväylä on poikkeus?

Jos Turunväylä ja Hämeenlinnanväylä tulisivat yhtä lähelle keskustaa kuin Länsiväylä, ne muuttuisivat tieksi vasta Kisahallin kohdalla; Tuusulantie ja Lahdenväylä tulisivat Hämeentielle Torkkelinmäelle asti alla olevan kuvan mukaisesti:

Mielenkiintoinen erikoisuus on myös Itäväylä. Vaikka se ei ole moottoritie, maallikon tulkinta on, että Itäkeskuksen liikennevaloista lähtien Itäväylää voi posottaa kohti keskustaa moottoritiemäiseen tyyliin 70-80 km/h Sörnäisiin asti.

Jotta kaikista suunnista tulevat autoväylät olisivat yhtä etäällä keskustasta, Länsiväylän pitäisi ylemmän kuvan mukaisesti muuttua tieksi Lauttasaaren länsireunalla ja Itäväylän Kulosaaren itäreunalla.

  1. kestinen reblogged this from stanga
  2. ezrock reblogged this from stanga and added:
    Juuri näin, hyvää materiaalia.
  3. stanga posted this